dissabte, 30 de juny del 2012

Premi Llibreter 2012

Dilluns a les 12 del migdia m'estrenava com a portaveu del jurat del Premi Llibreter en la categoria Altres literatures, la roda de premsa es va fer al Palau de la Virreina i vam tenir la immensa sort de tenir entre nosaltres la M. Mercè Cuartiella, guanyadora del Llibreter en literatura catalana, en Gerbrand Bakker, guayador del Llibreter Altres literatures i l'editor, Francisco Delgado, de Barbara Fiore, editorial de l'àlbum il·lustrat guanyador El autobús de Rosa.

Gerbrand Bakker, M. Mercè Cuartiella i Francisco Delgado

Em va sorprendre les poques preguntes que van fer els periodistes culturals, sé que no havien llegit els llibres perquè acabàvem de desvetllar els guanyadors, però potser m'esperava alguna cosa més... (és clar que si tenim en compte la durada de la notícia al Telenotícies comparada amb els esports...). Tampoc no m'agrada gens l'escàs ressò a la premsa escrita i oral de l'àlbum il·lustrat, francament no ho entenc, vivim en un país que encara menysté tot allò que té "dibuixos", quina pena!
I tanmateix, veure l'emoció de la M. Mercè Cuartiella i el seu editor, Brau edicions, ja paga la pena. Conèixer, saludar i passar gran part del dia amb l'autor holandès Gerbrand Bakker no té preu, quin senyor més divertit, agraït i content, per no parlar dels seus editors que estrenen editorial amb aquest títol, A dalt tot està tranquil. Un plaer conèixer en Francisco Delgado, un editor que viu enmig del camp i que es dedica a fer el que realment li agrada i a publicar llibres extraordinaris, sap que tenen un públic minoritari però això no els fa enrere a l' hora d'editar llibres únics.



Llibres guanyadors

Després de dinar tot junts, tarda molt agradable per Barcelona amb una altra llibretera de Banyoles (aneu-la a veure), fent temps fins a les 8 del vespre, hora del lliurament del premi al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. He de confessar que el lloc imposa i més quan has de parlar-hi, però el lliurament als guanyadors precedit de les paraules d'en Josep Maria Espinàs de record a l'Emili Teixidor i als llibreters donen ànims a qualsevol. El president del gremi, Antoni Daura, va fer un bon discurs, així com el regidor de cultura de l'Ajuntament de Barcelona, curiosament l'escriptor Jordi Cabré, que ara ocupa un lloc a l'administració de nom impossible de recordar, va fer un discurs que no sabria com definir entre místic, religiós... però crec que volia elogiar l'ofici de llibreter. Les meves companyes portaveus, la M. Teresa i la Irene, com sempre, dignes del seu bon ofici. La sala plena feia molt goig però hem de fer autocrítica, no sé perquè no som capaços de mobilitzar més llibreters i llibreteres. Al final de l'acte, una copa de cava i res més que la crisi també ha arribat fins aquí.

Coi quins nervis!

Fa goig, oi?

Foto de  família
Dir-vos que estic molt satisfeta amb els guardonats, el de català el tinc pendent de llegir, però els altres dos ja els havia ressenyat amb entusiasme A dalt tot està tranquil i El autobús de Rosa.

3 comentaris:

Comptable ha dit...

És el país q tenim. Però que res us faci perdre la il·lusió i la força. Pq, ara més que mai, necessitem gent com vosaltres. Felicitats!

viu i llegeix ha dit...

gran crònica dels fets, es nota que ho vas disfrutar molt. Podem somiar que algun dia la gent sortirà al carrer a tocar la bocina per celebrar que un autor local ha guanyat un bon premi i que veurem el TN inundat dèntrevistes als guanyadors dels ultims premis i a bons escriptors de renom internacional. Mentrestant això no passa, tenim llibreters que s'estimen la seva feina i van instil·lant amb molta cura, gotes de lecturina a clients i amics, a cadascú la dosi justa que necessita

truongmuunghenhan ha dit...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ