dissabte, 26 d’abril del 2014

Sant Jordi 2014, 2a part

Els llibres de la llibretera


Fa set anys quan vam obrir la llibreria, al poble, no es feia festa de Sant Jordi, hi havia alguna parada a peu de carretera que venia roses i algun quiosc que venia quatre llibres. El nostre primer Sant Jordi va ser especial, contingut però molt emotiu de veure que la llibreria s'omplia, vam tenir el primer indici que hi havia lectors i públic potencial. El 2010, amb tots els entrebancs del món per part de l'ajuntament, vam celebrar el primer Sant Jordi al carrer. Any rere any hem anat creixent, en nombre de lectors i de vendes. En aquest temps ha tancat una floristeria però n'ha obert una altra, l'ajuntament, el patronat de cultura, la biblioteca municipal hi ha posat esforços i recursos, les escoles participació i aquest 2014 hem tingut la sensació que la festa va prenent forma. Penso en dimecres d'aquesta setmana i en el goig que feia la plaça i penso que en mica en mica hem posat el nostre gra de sorra perquè aquest poble sigui precisament això, més poble i menys ciutat dormitori.

L'abans


Foto Xavier Solanas

Foto Xavier Solanas

Foto Xavier Solanas


Foto Xavier Solanas

Foto Xavier Solanas



Foto Xavier Solanas


El balanç és positiu, malgrat tot tinc un sentiment contradictori quan veig les piles de llibres que han de tornar,  tantes bones històries que no han trobat el seu lector i tornaran al magatzem dels llibres. Estic molt cansada, la dimensió d'un Sant Jordi és molt bèstia i més per algú que està sol a la llibreria, és un mes i mig de feina de formigueta per l'esclat final el dia 23 que sense els voluntaris, sí, voluntaris, col·laboradors que són familiars i amics no seria possible. Des d'aquí un agraïment públic a en Josep Maria, la Montse, la Glòria, en Joan Carles, en Dani, la Cristina, la Marta (ai la Marta), en Joan, la Teresa, la Núria, l'Anna, en Ricard, l'Àlex i l'Emma, i una abraçada al meu fill que dissabte passat cridava que se'n vagi Sant Jordi, no el vull veure més, jo et vull a tu mare!
Un agraïment etern als lectors d'aquí i als que fan quilòmetres amb el cotxe per venir a l'Espolsada.

Gràcies per la paciència, cada any ens esforcem per fer-ho millor. Aquest Sant Jordi serà recordat com el que ens vam quedar sense llum una estona a la llibreria i la gent va continuar pacientment esperant fins que vam restaurar-ho tot.

dissabte, 19 d’abril del 2014

Sant Jordi 2014

Vet aquí una vegada un seguit de llibres que jo regalaria per Sant Jordi o que m'agradaria que em regalessin. He fet una tria perquè tothom hi trobi la seva opció, defugim la categoria dels més venuts per intentar que els més venuts siguin de qualitat i sobretot siguin llibres que tinguin vida a la llibreria durant tot l'any.



























No hi són tots i de ben segur que n'hi falten, molts els trobareu ressenyats en el blog i d'altres me n'heu sentit parlar amb entusiasme a la llibreria. En tot cas us convido a visitar la llibreria, les llibreries i practiqueu aquest esport tant sa que porta per nom visitar llibreries, us necessitem.

dissabte, 12 d’abril del 2014

A l'abril llibres mil

Només portem 12 dies d'abril i ja us puc ben assegurar que són d'allò més intensos, intentaré resumir-los en imatges i un vídeo que ens ha regalat la Remei.

Avui una amiga i clienta de la llibreria ha escrit el riure és vida, la lectura, llibertat. Doncs li robo les paraules.



La pitjor mare del món, Anna Manso i Antoni Dalmases

Amb l'Anna Manso

El país dels 260 clons amb Meritxell Martí i en Xavier Salomó

Meritxell Martí i Xavier Salomó

Club de lectura infantil

Visita de P-3 Escola Camins


Visita de P-3 Escola Camins
5 anys d'anar pel món amb el club de lectura

115 dies a l'Ebre amb l'Assumpta Montellà